MuleSoft Anypoint Platform – innovatief en duurzaam

Een van onze klanten in de energiesector is meer dan alleen een energiebedrijf. Met verscheidene oplossingen en pilotprojecten is deze organisatie erg toegewijd om de transitie van energie en mobiliteit te bevorderen. Het bedrijf is constant bezig met het ontwikkelen van innovatieve en duurzame producten en diensten, om een bijdrage te leveren aan een efficiënter gebruik van energie, en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Daar komen echter ook de nodige uitdagingen bij kijken. 

Het bedrijf heeft 23 miljoen klanten in elf Europese landen. Om deze grote groep klanten te kunnen bedienen is er de behoefte aan een duurzame oplossing om systemen in het applicatielandschap van deze organisatie te integreren met als doel om verschillende datastromen te kunnen verwerken. Een onderdeel daarvan is een nog te ontwikkelen applicatie die klanten in staat stelt hun real time gegevens te bekijken. ViCi Consulting is vervolgens gevraagd om hier een rol in te spelen door te onderzoeken hoe verschillende bronnen geïntegreerd kunnen worden in een nieuw framework waarbij ook nieuwe koppelingen ontwikkeld dienen te worden.

Met dit vraagstuk zijn de integrators van ViCi vervolgens aan de slag gegaan. Om te komen tot een passende oplossing is onderzocht welke van de beschikbare systemen het meest geschikt is om aan de huidige en toekomstige behoeften van deze klant te voldoen. 

Aan de hand van de eisen van het bedrijf zijn er bij de verschillende systemen pilot use cases gemaakt om de mogelijkheden van het betreffende framework te kunnen testen. Hierbij kwam MuleSoft Anypoint Platform het beste uit de test. 

MuleSoft Anypoint Platform biedt applicaties, data sources en API’s om te kunnen integreren. Hierbij wordt het mogelijk gemaakt om deze zowel op een Cloud als on-premise te gebruiken. De belangrijkste kenmerken van MuleSoft Anypoint Platform zijn dat het agile is en snel te deployen. MuleSoft Anypoint Platform ondersteunt een breed scala aan connectoren en protocollen voor veelgebruikte applicaties. Dit geeft het platform een streepje voor aangezien er hierdoor sneller ingespeeld kan worden op toekomstige behoeftes voor integratie binnen de organisatie.  

Uiteindelijk is er een duurzaam en op maat gemaakt platform ontwikkeld dat aan al hun behoeften voldoet en waar ze nog jaren mee vooruit kunnen. Kortom: een tevreden klant.

Staat u voor een IT-uitdaging en wilt u graag deskundig advies of een oplossing op maat? Neem dan contact met ViCi Consulting om de mogelijkheden te bespreken. Wij houden van een uitdaging!

Housni
Housni Integration Developer

Nice and good to know

AWS re:Invent 2023 - Part II

Tijdens de AWS re:Invent 2023 conferentie in Las Vegas bezocht onze collega Peter Hopstaken o.a. het Practical Data Science with Amazon…

Lees verder

AWS re:Invent 2023 - Part I

Onze collega's Ronald Steeghs en Peter Hopstaken waren van 27 november tot 1 december aanwezig bij de AWS re:Invent conferentie in Las…

Lees verder

ViMonitor - Predictive Monitoring

Enkele jaren geleden constateerde ViCi bij één van haar klanten een gebrek aan monitoringmogelijkheden om zicht te houden op het…

Lees verder
Bekijk meer artikelen in onze kennisbank